Pasirana fižolova juha z zeliščnim oljem

0:50
4

Sestavine:

  • 2 žlici GEA ekstra deviškega oljčnega olja z zelišči
  • 500 g rjavega fižola
  • večja čebula
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 1,5 l vode
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 2 lovorova lista
  • 3 zrna črnega popra
  • ščepec soli
  • ½ žličke timijana
  • 6 vejic peteršilja

Priprava:

  1. Fižol operemo in ga čez noč namočimo. Naslednji dan vodo odlijemo, fižol zalijemo z 1,5 l vode, priložimo lovorova lista in poprova zrna ter fižol skuhamo do mehkega.
  2. Olupimo in drobno sesekljamo čebulo. V večjo ponev vlijemo malo zeliščnega olja, stresemo čebulo, dodamo ščepec soli in na zmernem ognju pražimo, da se čebula zmehča in razpade. Priložimo na kocke narezano slanino, jo prepražimo, dodamo na drobno sesekljan česen in paradižnikovo mezgo, zmešamo in pražimo še kakšno minuto, nato zmes stresemo v kuhan fižol. Začinimo s soljo in timijanom ter kuhamo še 15 minut.
  3. Iz juhe odstranimo lovorova lista in jo s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Juho poskusimo in po potrebi dodatno začinimo s soljo. Kot jušni vložek ponudimo raviol, polnjen z jurčki.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti