Pisana solata

1:00
4

Sestavine:

  • 30 dag piščančjih prsi
  • 1 kozarec začimb
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 2 kosa toasta
  • 30 dag zelene solate

 

Marinada:

  • 1 dl GEA majoneze
  • 0,5 dl balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • 1 šalotka
  • 2 žlički nasekljanih zelišč
  • kajenski poper
  • sol

Priprava:

Piščančje prsi narežemo na koščke in jih damo čez noč marinirat v mešanico začimb. Nato jih v ponvi na hitro opečemo, solimo in začinimo s kajenskim poprom. Česen razpolovimo, ga na maslu opečemo skupaj s toastom narezanim na kocke, solimo in popramo po želji. Česen poberemo iz posode. Solato operemo in osušimo. Kis, gorčico, sol in poper premešamo ter dodamo GEA repično olje.  Šalotko narežemo na kocke, preostali česen razpolovimo in z njim naribamo skledo. Dodamo zelišča in GEA majonezo. Polovico mešanice začimb damo v skledo k majonezi. Solato naložimo na krožnik, dodamo piščančje meso, preostanek mešanice začimb in kruh. Povrh prelijemo še marinado.

Dober tek!