Piščančja obara
Sestavine:
- 400 g piščančjih prsi
- 1,5 L jušne osnove
- 200 g cvetače
- 1 rumeno korenje
- 1 rdeče korenje
- 1 čebula
- 3 stroke česna
- 150 g graha
- šopek svežega peteršilja
- limonina lupina ene limone
- 1/2 čz mlete kumine
- 1/2 čž timijana
- 1/2 čz majarone
- 2 lovorjeva lista
- sol in poper po okusu
Sestavine za žličnike:
- 100 g ostre moke
- 50 g mehke moke
- 100 ml vode
- 1 jajce
- 1 jž GEA BIO ekstra deviškega oljčnega olja
Priprava:
Čebulo nasekljamo in jo popražim na GEA BIO ekstra deviškem oljčnem olju. Ko čebula postekleni, ji dodamo na kolobarčke narezano rumeno in rdeče korenje in vse skupaj pražim približno 3 minute. Nato zelenjavi dodamo na koščke narezane piščančje prsi in nasekljan česen ter vse skupaj na nizki temperaturi pražim približno 5 minut. Dodamo začimbe (kumina, majaron, timijan in lovorjev list) in limonino lupino (limono z lupilcem olupimo in kar celo lupino, ne nasekljano, dodamo v lonec in jo na koncu kuhanja odstranimo) ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo.
Obaro na nizki temperaturi kuhamo 30 minut. Nato v obaro dodamo še koščke cvetače in graha ter solimo in popramo po okusu. Na nizki temperaturi kuhamo še 15 minut.
Medtem pripravimo maso za vodne žličnike.
Jajce razžvrkljam in mu prilijem vodo, dodamo GEA BIO ekstra deviško oljčno olje in dobro premešamo. Nato dodamo moko in vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Maso za 20 minut postavim v hladilnik.
Žličnike 5 minut pred koncem kuhanja zakuham v obaro.
Na koncu vmešamo še nasekljan peteršilj in iz obare vzamemo limonino lupinico.
Obaro z žličniki pustimo pokrito počivati 10 minut.
Postrežem jo s koščkom kruha.
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja