Piščančja rulada, polnjena z bazilikinim pestom in sirom, ovita v panceto

0:00
2

Sestavine:

1 jž GEA Ekstra sončničnega olja 

500 g piščančjih prsi

80 g bazilikinega pesta

80 g sira

100 g pancete (rezine)


Priprava:

Piščančje prsi narežemo na zrezke in jih potolčemo s kuhinjskim kladivom ter jih vodoravno zložimo enega ob drugega – predlagamo, da zrezke zložite na folijo za živila, ker to olajša končno zavijanje v rulado. 

Po mesu enakomerno premažemo bazilikino pesto in čez potresemo nariban sir. Meso po daljši stranici zvijemo v rulado. 

Piščančjo rulado tesno ovijemo z rezinami pancete in jo na GEA Ekstra sončničnem olju iz vseh strani na hitro popečemo. Popečeno rulado premaknemo v pekač in pokrito pečemo na 190°C približno 30 minut – zadnjih 10 minut rulado odkrijemo, da se zunaj lepo zapeče. 

Dober tek!

Recept je nastal v sodelovanju z @leina_kuhinja