Piščančja rulada, polnjena z bazilikinim pestom in sirom, ovita v panceto
Sestavine:
1 jž GEA Ekstra sončničnega olja
500 g piščančjih prsi
80 g bazilikinega pesta
80 g sira
100 g pancete (rezine)
Priprava:
Piščančje prsi narežemo na zrezke in jih potolčemo s kuhinjskim kladivom ter jih vodoravno zložimo enega ob drugega – predlagamo, da zrezke zložite na folijo za živila, ker to olajša končno zavijanje v rulado.
Po mesu enakomerno premažemo bazilikino pesto in čez potresemo nariban sir. Meso po daljši stranici zvijemo v rulado.
Piščančjo rulado tesno ovijemo z rezinami pancete in jo na GEA Ekstra sončničnem olju iz vseh strani na hitro popečemo. Popečeno rulado premaknemo v pekač in pokrito pečemo na 190°C približno 30 minut – zadnjih 10 minut rulado odkrijemo, da se zunaj lepo zapeče.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z @leina_kuhinja