Piščanec z zeliščnim rižem basmati
Sestavine:
- 6 žlic olja CEKIN Mediteran
- 1 žlica GEA ocvrte čebule
- 4 piščančja bedra
- 300 g riža
- 150 g mešane jušne zelenjave
- mešanica začimb
- sol, origano, drobnjak, grobo mleti česen
- 20 g masla
- 2 dl vode ali juhe
- 1 dl kisle smetane
Priprava:
Piščančja bedra natremo z mešanico začimb. Jušno zelenjavo operemo in narežemo na majhne kose. Riž skuhamo po osnovnem receptu.
Na olju CEKIN Mediteran opečemo piščančja bedra. Ko so pečena, jih odstavimo na krožnik in pokrijemo. V posodo, kjer smo pekli bedra, dodamo maslo, žlico GEA ocvrte čebule, jušno zelenjavo in zalijemo z vodo ali juho.
Kuhamo približno 15 minut in nato vse skupaj pretlačimo. Omako obogatimo z zelišči, s soljo in poprom. Na koncu primešamo kuhan riž in kislo smetano.
Piščančja bedra postrežemo na zeliščnem rižu.
Dober tek.