Piškoti s čokoladno glazuro in bučnimi semeni
Sestavine:
- 300 g ostre bele moke
- 300 g gladke bele moke
- 200 g sladkorja v prahu
- 400 g masla
- ščepec soli
- 2 jajci
- 3 vanili sladkorji
Čokoladni obliv
- čokolada v prahu
- malo mleka
Posip:
- drobljena GEA BIO bučna semena
Priprava:
GEA BIO bučna semena zmeljite v mešalniku. Iz vseh sestavin zgnetite testo in ga dajte za nekaj časa v hladilnik, da počiva. Nato ga razvaljajte na 4 mm debelo, oblikujte v različne oblike in položite v pekač na peki papir. Pekač dajte v ogreto pečico in pecite na 180 C 10 min. Ko so pečeni, jih pustite, da se ohladijo.
Medtem naredite čokoladno glazuro, in sicer tako da daste v kozico čokolado v prahu in malo mleka. Vse postavite na majhen ogenj in neprestano mešajte, dokler ne postane čokolada dovolj tekoča in gladka.
Potem jih pomočite v čokoladno glazuro in potresite z drobljenimi bučnimi semeni.