bučna semena

Piškoti s čokoladno glazuro in bučnimi semeni

1:00
4

Sestavine:

  • 300 g ostre bele moke
  • 300 g gladke bele moke
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 400 g masla
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 3 vanili sladkorji

Čokoladni obliv

  • čokolada v prahu
  • malo mleka

Posip:


Priprava:

GEA BIO bučna semena zmeljite v mešalniku. Iz vseh sestavin zgnetite testo in ga dajte za nekaj časa v hladilnik, da počiva. Nato ga razvaljajte na 4 mm debelo, oblikujte v različne oblike in položite v pekač na peki papir. Pekač dajte v ogreto pečico in pecite na 180 C 10 min. Ko so pečeni, jih pustite, da se ohladijo.

Medtem naredite čokoladno glazuro, in sicer tako da daste v kozico čokolado v prahu in malo mleka. Vse postavite na majhen ogenj in neprestano mešajte, dokler ne postane čokolada dovolj tekoča in gladka.

Potem jih pomočite v čokoladno glazuro in potresite z drobljenimi bučnimi semeni.