Polentni zavitek kot jušni vložek
Sestavine:
- 3 dag CEKIN rastlinskega olja
- 10 dag zamrznjenega testa za zavitek
- 5 dag prekajene slanine
- srednje debela čebula
- 15 dag koruznega zdroba
- malo mletega muškatnega oreščka
- malo soli
- poper
- 2,5 dl goveje juhe
- 8 dag masla
- 2 rumenjaka
- 1 l pripravljene goveje juhe
- drobnjak za okras
Priprava:
Testo za zavitek odtajamo v skladu z navodilom. S slanine odrežemo kožo in slanino narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Na vročem rastlinskem olju popečemo čebulo in slanino. Dodamo koruzni zdrob, hitro prepražimo ter drobno začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Dolijemo 2,5 l goveje juhe, zavremo, nato pa maso postavimo na hladno.
Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Maslo penasto zmešamo z rumenjakom in dodamo ohlajeno polentno maso. Po želji še malo začinimo. Testo za zavitek razprostremo po delovni površini, pokapamo z razpuščenim maslom, premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Zavitek položimo na rahlo pomaščen pekač in pečemo v prej ogreti pečici približno 25 minut do lepe barve. Pečen zavitek razrežemo na primerno velike rezine in ponudimo kot jušni vložek v vroči goveji juhi.
Preden juho postrežemo, jo potresemo z drobnjakom.
Dober tek.