Polentni zavitek kot jušni vložek

1:00
4

Sestavine:

  • 10  dag zamrznjenega testa za zavitek
  • 5 dag prekajene slanine
  • srednje debela čebula
  • 15 dag koruznega zdroba
  • malo mletega muškatnega oreščka
  • malo soli
  • poper
  • 2,5 dl goveje juhe
  • 8 dag masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 l pripravljene goveje juhe
  • drobnjak za okras

Priprava:

Testo za zavitek odtajamo v skladu z navodilom. S slanine odrežemo kožo in slanino narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Na vročem rastlinskem olju popečemo čebulo in slanino. Dodamo koruzni zdrob, hitro prepražimo ter drobno začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Dolijemo 2,5 l goveje juhe, zavremo, nato pa maso postavimo na hladno.

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Maslo penasto zmešamo z rumenjakom in dodamo ohlajeno polentno maso. Po želji še malo začinimo. Testo za zavitek razprostremo po delovni površini, pokapamo z razpuščenim maslom,   premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Zavitek položimo na rahlo pomaščen pekač in pečemo v prej ogreti pečici približno 25 minut do lepe barve. Pečen zavitek razrežemo na primerno velike rezine in ponudimo kot jušni vložek v vroči goveji juhi.

Preden juho postrežemo, jo potresemo z drobnjakom.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti