Pomladna solata

0:30
2

Sestavine:

  • 20 g jabolčnega kisa
  • 30 g vode
  • sol po okusu

 

  • 1 glava zelene solate
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • popečeni šparglji
  • 200 g popečenih piščančjih trakcov
  • pinjole
  • sol

Priprava:

Solato natrebimo in dobro operemo pod tekočo vodo. Nato pripravimo preliv za solato tako, da vse navedene sestavine za preliv preprosto zmešamo skupaj in solimo po okusu. Priporočam, da v preliv dodate tudi mešanico začimb za solato.
Solato nato nadevamo v veliko skledo za solato skupaj z paradižniki, popečenim piščancem, popečenimi šparglji in vse skupaj prelijemo z majoneznim prelivom in dosolimo po okusu.
Po vrhu posujemo še s pinjolami in uživamo.

Dober tek!

 

Recept je z nami delila Neja Gril.