Polnjena jajca
Sestavine:
- 4 jedilne žlice GEA majoneze
- 10 jajc
- 1 avokado
- 2 jedilni žlici in pol limoninega soka
- 1 jedilna žlica fino nasekljanega peteršilja (nekaj ga prihranimo za okras)
- sol in poper
Priprava:
Zavremo vodo in na zmernem ognju kuhamo jajca približno 8 minut.
Kuhana jajca ohladimo, olupimo in po širini razpolovimo. Izdolbemo rumenjake in jih v ločeni posodi zmečkamo z vilico ter dodamo narezan avokado.
Dodamo GEA majonezo, sol, poper, limonin sok in nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro zmešamo v gladko kremo .
Nadev nato damo v dresirno vrečko, s pomočjo katere ga nabrizgamo v beljake.
Pred serviranjem jih ohladimo v hladilniku.
Polnjena jajca ponudimo kot hladno predjed ali prilogo drugim jedem.
Dober tek!