Polnjeni krompir

1:00
4

Sestavine:

  • 15 g GEA ocvrte čebule
  • 250  g šampinjonov
  • 8 enako velikih mokastih krompirjev (1 kg)
  • 1 majhno jajce
  • 2 žlici drobtin
  • ½ l zelenjavne juhe
  • 1 žlica moke
  • 1/8 l kisle smetane
  • sol, poper, peteršilj

Priprava:

Šampinjone očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Olje segrejemo v kozici, dodamo šampinjone in peteršilj ter vse skupaj pokrito dušimo 5 minut. Solimo, popopramo in odstavimo, da se malo ohladi. Nato primešamo jajce, ocvrto čebulo in toliko drobtin, da dobimo voljno zmes. Krompirje olupimo, operemo, posušimo in po dolgem zarežemo zgornje tretjine, da dobimo pokrovčke. Spodnje dele izdolbemo in krompirje napolnimo z nadevom. Na nadev položimo pokrovčke, krompirje prevežemo z nitko in jih po vseh straneh na vročem olju rjavo popečemo. Zelenjavno juho zavremo, jo prilijemo h krompirju in vse skupaj pokrito dušimo še 5 minut na slabem ognju. Krompirje poberemo iz tekočine, to pa zgostimo z moko. Primešamo kislo smetano in omako še posolimo in popopramo.

Dober tek.