Por s paradižnikom
Sestavine:
- 15 g GEA ocvrte čebule
- 3 pori
- 4 mesnati paradižniki
- 4 kuhani krompirji
- ½ čajne žličke soli
- 2 jajci
- sol
- ostra paprika
- 4 žlice kisle smetane
- 3 žlice narezanega drobnjaka
Priprava:
Rumene dele pora temeljito operemo, posušimo in narežemo na obročke. Paradižnike poparimo, olupimo, zrežemo na osmine in pri tem odstranimo nastavke pecljev. Krompir olupimo in zrežemo na ploščice. Segrejemo olje in popečemo por. Dodamo krompir in vse skupaj med mešanjem pražimo približno 8 minut. Primešamo osmine paradižnikov, pokrijemo in jed dušimo še nadaljnjih 15 minut. Dodamo ocvrto čebulo. Jajci razžvrkljamo s soljo, papriko v prahu in kislo smetano. To zmes umešamo v zelenjavo in počakamo, da jed v pokriti ponvi zakrkne, nato pa jo potresemo z drobnjakom.
Namig:
K tej jedi se prilegajo telečji zrezki.
Dober tek.