Proteinske bučne žemljice
Sestavine:
- 50 g GEA BIO bučne moke/proteinov
- 30 g GEA BIO bučnih semen
- 50 ml GEA BIO Štajersko prekmurskega bučnega olja
- 500 g pšenične moke
- 250 ml mleka
- 1 jajce
- 20 g sladkorja + 1 jž sladkorja (za kvasec)
- 1 kocka kvasa
- 1 čž soli
Ostale sestavine:
- 1 jajce za premaz
- 15 g GEA BIO bučnih semen za posip
- 40 g sira za posip
Priprava:
Najprej pripravimo kvasec – kvas nadrobimo v 100 ml toplega mleka, dodamo eno jedilno žlico sladkorja, premešamo in pustimo kvasec počivati 10 minut, da se aktivira.
Moko presejemo in ji dodamo GEA BIO bučno moko / proteine, nasekljana GEA BIO bučna semena, sladkor in sol. Vse skupaj premešamo in na sredini naredim jamico, v katero dodamo jajce, GEA BIO Štajersko prekmursko bučno olje, 150 ml toplega mleka in pripravljen kvasec.
Testo z električnim mešalnikom gnetemo približno 10 minut. Testo oblikujemo v hlebček, ki ga prestavimo v večjo pomokano posodo in ga pokritega na toplem pustimo vzhajati eno uro.
Po eni uri testo razvaljamo na 1,5 cm debeline in s pomočjo kozarca izrežemo kroge. S palcem na sredini vsakega kroga naredimo luknjo, ki jo rahlo raztegnem.
Žemljice razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko ter pokrite pustimo vzhajati še 40 minut.
Vzhajane žemljice premažemo z razžvrkljanim jajcem in jih posujemo z GEA BIO bučnimi semeni ter naribanim sirom.
Žemljice pečemo 20 minut na 190 ⁰C (z ventilacijo).
Dober tek!
Recept je z nami delila Lea Svetlin @leina_kuhinja