Puranje rulade s črnimi trobentami
Sestavine:
- GEA sončnično olje z zeliščipuranje rulade
- 800 g puranjih prsi s kostmi
- glavica česna
Nadev:
- 200 g črnih trobent
- 50 g pora
- 50 g pinjol
- 2 jajci
- 70 g masla
Osnovna svetla omaka (2,5 dl):
- puranje kosti
- 30 g čebule
- 30 g korenja
- 20 g gomolja zelene
- 1 dl belega vina
- lovor
- sol
- nekaj zrn popra
- 150 g suhih jabolčnih krhljev
- 30 g masla
Priprava:
- Meso puranjih prsi odstranimo od kosti. Kosti skupaj z zelenjavo uporabimo za osnovno svetlo omako. Pripravimo jo tako, da zelenjavo narežemo in jo skupaj s kostmi prepražimo v ponvi. Nato prilijemo vino in 5 dl vode ter dodamo začimbe. Kuhamo na nizki temperaturi približno 2 uri in pol. Tekočino nato precedimo in dobimo omako.
- Pripravimo nadev. Črne trobente operemo in jih narežemo. Narezan por prepražimo na maslu in mu nato dodamo natrgane črne trobente, sesekljane pinjole in sol. Ko se nadev malo ohladi, vmešamo še jajca
- Puranji file narežemo na medaljone, jih na rahlo potolčemo in solimo. Na medaljone položimo nadev, zavijemo v rulado in povežemo z vrvico. V ponvi segrejemo sončnično olje z zelišči in rulado opečemo, da dobi lepo barvo, nato jo v pečici, segreti na 170 °C, pečemo 12 minut. Zraven pečemo še prečno razpolovljeno glavico česna.
- V omako dodamo jabolčne krhlje in maslo ter kuhamo toliko časa, da se jabolka navzamejo omake. Nadevane piščančje prsi razrežemo in postrežemo z omako, mešanimi mladimi solatnimi listi in pečenim česnom.
Dober tek.