Sočen biskvit z jagodami
Sestavine:
- 3 žlice Gea ekstra sončničnega olja
Sestavine za biskvit:
- 3 velika jajca
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice moke
- 2 žlici mleka
Za nadev:
- 2 košarici jagod
- 1 žlica jagodne marmelade
- malo bezgovih cvetov
Za premaz še:
- 1 žlica sladkorja
- 50 ml bezgovega sirupa
- maslo za pekač
Priprava:
Celim jajcem dodamo sladkor in jih stepamo na najvišji hitrosti nekje 10-15 minut, da se naredi čvrst puhast sneg. Zatem vmešamo še GEA ekstra sončnično olje in ko se olje poveže, dodamo še mleko. Vse na najvišji hitrosti.
Mešalnik ugasnemo in ročno, z metlico narahlo vmešamo presejano moko. Moko lahko dodamo v treh korakih, da se enakomerneje vmeša in bo masa ostala rahla. Ker potem bo rahel in puhast tudi biskvit.
Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga dobro (res dobro) premazali z maslom.
Biskvit pečemo na 160 stopinj Celzija, na programu ventilaciji približno 20 minut.
Dober tek!
recept je nastal v sodelovanju z Urško Fartelj @220stopinjposevno