Sočen biskvit z jagodami

0:00
1

Sestavine:

​Sestavine za biskvit:

  • 3 velika jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice moke
  • 2 žlici mleka

Za nadev:

  • 2 košarici jagod
  • 1 žlica jagodne marmelade
  • malo bezgovih cvetov

Za premaz še:

  • 1 žlica sladkorja
  • 50 ml bezgovega sirupa

 

  • maslo za pekač

Priprava:

Celim jajcem dodamo sladkor in jih stepamo na najvišji hitrosti nekje 10-15 minut, da se naredi čvrst puhast sneg. Zatem vmešamo še GEA ekstra sončnično olje in ko se olje poveže, dodamo še mleko. Vse na najvišji hitrosti.

Mešalnik ugasnemo in ročno, z metlico narahlo vmešamo presejano moko. Moko lahko dodamo v treh korakih, da se enakomerneje vmeša in bo masa ostala rahla. Ker potem bo rahel in puhast tudi biskvit.

Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga dobro (res dobro) premazali z maslom.

Biskvit pečemo na 160 stopinj Celzija, na programu ventilaciji približno 20 minut.

Dober tek!

 

recept je nastal v sodelovanju z Urško Fartelj @220stopinjposevno