Solata iz leče

1:20
4

Sestavine:

 

Solata:

  • 30 dag leče
  • 20 dag safalade ali katere druge klobase
  • 1 kisla kumarica

 

Preliv:

  • 0,5 dl olja CEKIN OmegaVita
  • 0,5 dl vinskega kisa
  • 1 čebula
  • gorčica
  • peteršilj
  • poper
  • sol
  • 5 dag kalčkov po lastni izbiri

Priprava:

Lečo očistimo in operemo ter jo damo kuhat v veliko količino vode. Kuhamo jo na zmernem ognju približno eno uro. Safalado skuhamo v vreli vodi(da ne bi počila, jo večkrat prebodemo z vilicami).

V posodi zmešamo kis, olje CEKIN OmegaVita, gorčico, sesekljan peteršilj in drobno narezano čebulo. Še tople safalade olupimo, zrežemo na tanke kolobarje. Kislo kumarico narežemo na drobno. Vse sestavine dobro premešamo in dodamo leči. Povrh solate potresemo oprane kalčke.

Dober tek.