Solata s testeninami in morskimi sadeži

1:30
4

Sestavine:

  • 40 dag testenin (polžkov)
  • 8 kom školjk – klapavice
  • 8 kom svežih očiščenih škampov
  • 8 dag narezanih lignjev
  • 4 dag feferonov
  • 4 dag šalotk
  • peteršilj
  • listi zelene
  • česen
  • rdeče vino
  • vinski kis
  • sok limone
  • 1 dag paradižnikove mezge
  • ½ dl kisa
  • pekoča paprika po okusu
  • parmezan za posip

Priprava:

V loncu zavremo vodo, solimo, dodamo malo GEA ekstra deviškega oljčnega olja in testenine. Občasno premešamo. Ko so kuhane al dente oziroma na zob, jih odcedimo, splaknemo s hladno vodo in ohladimo. Stresemo jih v solatno skledo, jim prelijemo malo GEA ekstra deviškega oljčnega olja in dobro premešamo. Očiščene klapavice kuhamo v majhni količini vode štiri minute, da se odprejo. Nato jih vzamemo iz školjčne lupine. V veliki posodi z vodo skuhamo rake, da dobijo rožnato barvo, jih zrežemo na 10–12 mm kose in jih stresemo h klapavicam. Tudi lignje kuhamo v slani vodi dve minuti. Posebej narežemo feferone in šalotke ter jih stresemo v solatno skledo, dodamo peteršilj, zeleno in česen, primešamo testenine, morske sadeže začinimo z limoninim sokom. Solato začinimo s poprom, po okusu dodamo paradižnikovo mezgo ali na kocke narezan paradižnik.

Namig:
Solato lahko na koncu obogatite s parmezanom.

Dober tek.