Solata z avokadom, rdečo peso, inčuni in kozjim sirom
Sestavine:
Polivka:
- 5 žličk GEA BIO lanenega olja
- eno jajce
- strok česna
- sok pol limete
- 2 žlički dijonske gorčice
- ščepec soli
- ščepec belega popra
Solata:
- 400 g avokada
- sok pol limete
- 200 g surove rdeče pese
- 8 filejev slanih inčunov
- 150 g trdega kozjega sira
- 200 g mešanih mladih solatnih listov
- 50 g kruhovih kock
Priprava:
- Polivko naredimo tako, da jajce v mešalniku dobro zmešamo s česnom, limetinim sokom in gorčico. Proti koncu počasi dolivamo GEA BIO laneno olje, da dobimo gladko omako. Solimo in popramo po okusu ter shranimo v hladilniku.
- Avokadu odstranimo koščico, z žlico odstranimo meso iz lupine, ga narežemo na manjše koščke in takoj prelijemo z malo limetinega soka. Peso olupimo, jo narežemo na manjše koščke. Avokado in peso damo v posodo, dodamo še narezane inčune in nariban kozji sir ter premešamo. Oprane solatne liste položimo na krožnik, dodamo avokado s peso in inčuni, pokapljamo s prelivom in potresemo s popečenimi kruhovimi kockami.
Dober tek.