Solata z avokadom, rdečo peso, inčuni in kozjim sirom

0:15
4

Sestavine:

 

Polivka:

  • 5 žličk GEA BIO lanenega olja
  • eno jajce
  • strok česna
  • sok pol limete
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ščepec soli
  • ščepec belega popra

 

Solata:

  • 400 g avokada
  • sok pol limete
  • 200 g surove rdeče pese
  • 8 filejev slanih inčunov
  • 150 g trdega kozjega sira
  • 200 g mešanih mladih solatnih listov
  • 50 g kruhovih kock

Priprava:

  1. Polivko naredimo tako, da jajce v mešalniku dobro zmešamo s česnom, limetinim sokom in gorčico. Proti koncu počasi dolivamo GEA BIO laneno olje, da dobimo gladko omako. Solimo in popramo po okusu ter shranimo v hladilniku.
  2. Avokadu odstranimo koščico, z žlico odstranimo meso iz lupine, ga narežemo na manjše koščke in takoj prelijemo z malo limetinega soka. Peso olupimo, jo narežemo na manjše koščke. Avokado in peso damo v posodo, dodamo še narezane inčune in nariban kozji sir ter premešamo. Oprane solatne liste položimo na krožnik, dodamo avokado s peso in inčuni, pokapljamo s prelivom in potresemo s popečenimi kruhovimi kockami.

 

Dober tek.