Solata z ješprenjem in puranom

1:00
4

Sestavine:

 

Solata:

  • 15  dag ješprenja
  • 1 l vode
  • 80 dag puranjega mesa
  • sol, poper
  • suhe slive
  • 15 dag pora

 

Preliv:

  • 0,5 dl ZVEZDA bučnega olja
  • zelenjavna juha (jušna kocka)
  • 0,5 dl vinskega kisa
  • 1 dl kisle smetane
  • sol

Priprava:

Ješprenj dobro operemo in ga damo kuhat. Po 30 minutah ga odcedimo in oplaknemo.

Puranje meso skuhamo v slani vodi. Kuhano bedro narežemo na 3 cm velike  kose. Meso dobro popopramo. Suhe slive operemo in zrežemo na četrtine. Por operemo in zrežemo na tanke rezance. Ješprenj zmešamo s slivami, porom, puranjim mesom, zelenjavno juho, ZVEZDA bučnim oljem, kisom, smetano in soljo. Po želji solato še dodatno okisamo in začinimo.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti