Špargljeva rižota z mlado čebulo
Sestavine:
- 200 g riža
- 250 g špargljev
- 3 mlade čebule
- 2 stroka česna
- 500 ml jušne osnove
- 100 ml belega vina
- 30 g masla
- sol in poper po okusu
Priprava:
Mlado čebulo narežemo na kolobarčke in jo popražimo na GEA ekstra deviškem oljčnem olju.
Dodamo nasekljan česen, na kolobarčke narezane šparglje in košček masla.
Vse skupaj na hitro popražimo – približno 3 minute.
Po praženju zelenjavi dodamo opran riž in vse skupaj premešamo. Nato prilijemo jušno osnovo in belo vino ter solimo in popramo po okusu.
Rižoto kuhamo približno 15 minut oziroma po okusu – če vam je všeč kremasta rižota kuhate 15 minut oziroma tako dolgo, da je riž popolnoma kuhan, če pa imate raje bolj suho rižoto, kuhanje podaljšate za 5 minut in jo tako dodatno izsušite.
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja