Špargljeva rižota z mlado čebulo

0:30
2

Sestavine:

  • 200 g riža
  • 250 g špargljev
  • 3 mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 500 ml jušne osnove
  • 100 ml belega vina
  • 30 g masla
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Mlado čebulo narežemo na kolobarčke in jo popražimo na GEA ekstra deviškem oljčnem olju.
Dodamo nasekljan česen, na kolobarčke narezane šparglje in košček masla.

Vse skupaj na hitro popražimo – približno 3 minute.
Po praženju zelenjavi dodamo opran riž in vse skupaj premešamo. Nato prilijemo jušno osnovo in belo vino ter solimo in popramo po okusu.

Rižoto kuhamo približno 15 minut oziroma po okusu – če vam je všeč kremasta rižota kuhate 15 minut oziroma tako dolgo, da je riž popolnoma kuhan, če pa imate raje bolj suho rižoto, kuhanje podaljšate za 5 minut in jo tako dodatno izsušite.

Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja