Špinača s pomarančami
Sestavine:
Solata:
- 60 dag mlade špinače
- 3 pomaranče
- 1 jabolko
Preliv:
- 2 žlici GEA orehovega olja
- 2 dl jogurta
- poper
- ingver
- sol
- 6 dag nastrganega topinamburja
Priprava:
Špinačo očistimo, temeljito operemo in dobro osušimo. Pomarančo olupimo in razdelimo na krhlje, ki jim odstranimo pečke.
Z druge pomaranče z dekorativnim nožem potegnemo lupino v obliki tankega rezanca. Sok pomaranče stisnemo. Jabolko olupimo, ga razrežemo na četrtine, četrtine pa na tanka lističe.
Pomarančni sok, GEA orehovo olje, sol, ingver, in jogurt na rahlo premešamo. Ta preliv umešamo v solato. Nazadnje jo potresemo še z naribanim oz. nastrganim topinamburjem ter s trakovi pomarančne lupine.
Dober tek.