Testenine z vongolami

0:30
2

Sestavine:

  • 1 kg vongol
  • 400 g širokih rezancev
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 150 ml belega vina
  • sol po okusu

Priprava:

Široke rezance skuham v osoljeni vreli vodi  “al dente”. Vongole na hitro splaknem pod mlačno vodo.

Čebulo na drobno nasekljam in jo približno 3 minute pražim na GEA ekstra deviškem oljčnem olju. Nato čebuli dodamo na listke narezan česen in nasekljan peteršilj. Vse skupaj na hitro popražim in dodam vongole. Po nekaj minutah praženja, ko se vongole odprejo, prilijem belo vino in jed po okusu solimo. Vongole še malo pokuhamo, dodamo široke rezance in jed obogatimo GEA ekstra deviškim oljčnim oljem

K širokim rezancem z vongolami se dobro poda vino sorte rebula. 

Dober tek!

Recept je nastal v sodelovanju z @leina_kuhinja.