Timijanova teletina s papriko

0:40
4

Sestavine:

  • 3 jedilne žlice GEA ekstra sončničnega olja
  • 60 dag telečjih pleč
  • sol in poper
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čebuli
  • 4 kisle kumarice
  • šopek timijana in šopek peteršilja
  • 2,5 dl omake za pečenko ali krepke goveje juhe
  • šilce konjaka

Priprava:

Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Kisle kumarice dobro odcedimo in tanko narežemo. Meso narežemo na tanke lističe ter začinimo s soljo in poprom. Zelišča operemo, odcedimo in drobno nasekljamo.

V veliki ponvi močno segrejemo GEA ekstra sončnično olje ter meso skupaj s čebulo lepo popečemo; zalijemo s konjakom in flambiramo (alkoholne hlape prižgemo z vžigalico). Nato dodamo na trakove narezano papriko, kisle kumarice in zelišča. Vse skupaj malo prepražimo in dolijemo omako za pečenko ali juho. V pokriti posodi počasi dušimo do mehkega. Jed po želji še malo solimo in popramo. Kot prilogo ponudimo zeliščne cmoke.

Dober tek.