Topla solata s stročjim fižolom in popečeno hobotnico

1:30
4

Sestavine:

  • 1 kg hobotnice
  • vejica rožmarina
  • 2 lovorova lista
  • beli poper v zrnu
  • 600 g stročjega fižola
  • 350 g mladega krompirja
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • sok ene limone
  • sol in sveže mleti poper
  • metini lističi

Priprava:

Hobotnico damo kuhat v vodo z nekaj listi lovora, zrni popra in vejico rožmarina. Kuhamo jo približno 1 uro. Ko je kuhana, jo ohladimo in očistimo. Mladi krompir očistimo, pristavimo v hladno osoljeno vodo in skuhamo do mehkega. Stročji fižol očistimo in narežemo. V vreli slani vodi ga kuhamo toliko časa, da ostane čvrst, odcedimo ga in nemudoma za nekaj minut potopimo v ledeno mrzlo vodo, nato ga znova odcedimo. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo. Narezan krompir in stročji fižol damo v ponev, pokapljamo z limonovim sokom in GEA ekstra deviškim oljčnim oljem z okusom česna. Dodamo sol in sveže mleti poper ter premešamo. Nato priložimo še češnjev paradižnik in vse skupaj nekaj minut pražimo. Hobotnico narežemo na kose, jo v ponvi popečemo na oljčnem olju z aromo česna in po potrebi začinimo. Priložimo jo k topli solati in vse skupaj potresemo z metinimi lističi.

Dober tek.