Topla solata s stročjim fižolom in popečeno hobotnico
Sestavine:
- 1 kg hobotnice
- vejica rožmarina
- 2 lovorova lista
- beli poper v zrnu
- 600 g stročjega fižola
- 350 g mladega krompirja
- 100 g češnjevih paradižnikov
- sok ene limone
- sol in sveže mleti poper
- metini lističi
Priprava:
Hobotnico damo kuhat v vodo z nekaj listi lovora, zrni popra in vejico rožmarina. Kuhamo jo približno 1 uro. Ko je kuhana, jo ohladimo in očistimo. Mladi krompir očistimo, pristavimo v hladno osoljeno vodo in skuhamo do mehkega. Stročji fižol očistimo in narežemo. V vreli slani vodi ga kuhamo toliko časa, da ostane čvrst, odcedimo ga in nemudoma za nekaj minut potopimo v ledeno mrzlo vodo, nato ga znova odcedimo. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo. Narezan krompir in stročji fižol damo v ponev, pokapljamo z limonovim sokom in GEA ekstra deviškim oljčnim oljem z okusom česna. Dodamo sol in sveže mleti poper ter premešamo. Nato priložimo še češnjev paradižnik in vse skupaj nekaj minut pražimo. Hobotnico narežemo na kose, jo v ponvi popečemo na oljčnem olju z aromo česna in po potrebi začinimo. Priložimo jo k topli solati in vse skupaj potresemo z metinimi lističi.
Dober tek.