Tortica z bučnimi semeni

1:30
8

Sestavine:

  • 12 jajc
  • 10 velikih žlic sladkorja
  • 2 vanili sladkorja
  • naribana lupinica 2 limon

Krema:

  • 250 g sira mascarpone
  • 360 g kisle smetane
  • 200 g sirnega namaza
  • 100 g sladke smetane
  • 1 kremfix gel
  • 3 vanili sladkorji
  • 5 velikih žlic sladkorja

Bučni oblat:


Priprava:

Jajca strite in ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake zmešajte s sladkorjem, vanili sladkorjem in naribano limonino lupinico. Posebej stepite beljake v čvrst sneg. Nato združite rumenjake in sneg. GEA BIO bučna semena zmeljite v mešalniku in jih počasi dodate.  Vse skupaj na rahlo premešajte. Maso za biskvit razdelite na tri dele, saj vsako maso pečemo posebej, in sicer v ogreti pečici na 180 C 10 minut. Ko je biskvit pečen, ga pustite, da se ohladi.

Bučni oblat pripravite tako, da segrevate sladkor v prahu tako dolgo, dokler ne karamelizira. Karameliziranemu sladkorju dodajte grobo nasekljana GEA BIO bučna semena. Oblat dajte na peki papir in pustite, da se ohladi. Ko se ohladi, ga razdrobite tako, da nastanejo manjši koščki.

Za kremo najprej zmiksajte mascarpone, kislo smetano in sirni namaz. Temu primešajte sladko smetano in kremfix gel. Na koncu dodajte še sladkor in vanili sladkor.

Na koncu sestavite torto tako, da vsako plast biskvita premažete s kremo. Po vrhu potresite zdrobljeni oblat in torto položite v hladilnik, da se dobro ohladi.

Dober tek!