Šarkelj z bučnim oljem

1:20
12

Sestavine:

 

  • 4 jajca
  • 250 g gladke moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 100 ml vode
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • ščepec mletega cimeta
  • pol zavitka pecilnega praška

Priprava:

V eni posodi zmešamo rumenjake, sladkor v prahu, vodo, vaniljin sladkor, cimet in GEA Štajersko prekmursko bučno olje. V drugi posodi trdo stepamo jajčne beljake in kristalni sladkor toliko časa, da dobimo čvrst sneg. Nato skozi sito počasi dodajamo moko s pecilnim praškom in premešamo. Dodamo še maso iz prve posode, grobo sesekljana GEA BIO bučna semena ter ponovno dobro premešamo.

Pripravljeno testo damo v dobro namaščen model za šarkelj in pečemo približno 50 -60 min pri 180 °C.
nato ga zvrnemo na pladenj ali rešetko in ga pustimo, da se ohladi. Posipamo ga s sladkorjem v prahu ali ga po želji oblijemo s čokoladno glazuro in posujemo z bučnimi semeni.

Dober tek.