Velikonočna solata

0:20
2

Sestavine:

  • 100 g špargljev
  • 100 g poljubnih testenin
  • 80 g šunke
  • 80 g sira
  • 3 jajca
  • 1 mlada čebula
  • 1 čajna žlica hrena
  • 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
  • 30 ml vode
  • sol po okusu

Priprava:

Šparglje operemo in jih narežem na manjše koščke ter jih skuham v slani vodi.

V posebni posodici skuhamo tudi testenine in jajca.

Kuhane šparglje in testenine odcedimo ter jih operemo pod hladno vodo. Ohlajena jajca olupimo – beljake narežemo na manjše koščke, rumenjake pa z vilicami dobro pretlačimo in jim dodamo GEA majonezo, hren, sol, vodo in jabolčni kis. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo preliv.

V večjo posodo dodamo skuhane koščke špargljev, testenin, na koščke narezano šunko in sir, na koščke narezane beljake in na kolobarčke narezano mlado čebulo. Čez polijemo pripravljen majonezni preliv, vse skupaj dobro premešamo in solatka je pripravljena.

Dober tek!