File morskega lista s tartufi in ocvrtki iz kuskusa
Sestavine:
- 4 žlice olja CEKIN Mediteran
- olje CEKIN Frivita
- 8 manjših filejev morskega lista
- 20 dag kuskusa
- 2 jajci
- 1 žlica moke
- 1 dl belega vina
- 3 dl sladke smetane
- česnova sol, poper
Priprava:
Ribo natremo s česnovo soljo in skuhamo kuskus.
Fileje na hitro opečemo na olju CEKIN Mediteran in jih poberemo iz ponve. Na ostalo olje posipamo moko, ki jo zalijemo z vinom in s smetano. Kuhamo na nizki temperaturi, da se omaka zgosti. Kuskusu primešamo začimbe in jajci ter tako pripravljeno maso oblikujemo v manjše kroglice, ki jih nato ocvremo na olju za cvrtje CEKIN Frivita.
Namig:
Omako lahko obogatite z dvema žličkama GEA oljčnega olja z aromo tartufov.
Dober tek.