File morskega lista s tartufi in ocvrtki iz kuskusa

1:00
4

Sestavine:

  • olje CEKIN Frivita
  • 8 manjših filejev morskega lista
  • 20 dag kuskusa
  • 2 jajci
  • 1 žlica moke
  • 1 dl belega vina
  • 3 dl sladke smetane
  • česnova sol, poper

Priprava:

Ribo natremo s česnovo soljo in skuhamo kuskus.

Fileje na hitro opečemo na olju CEKIN Mediteran in jih poberemo iz ponve. Na ostalo olje posipamo moko, ki jo zalijemo z vinom in s smetano. Kuhamo na nizki temperaturi, da se omaka zgosti. Kuskusu primešamo začimbe in jajci ter tako pripravljeno maso oblikujemo v manjše kroglice, ki jih nato ocvremo na olju za cvrtje CEKIN Frivita.

Namig:
Omako lahko obogatite z dvema žličkama GEA oljčnega olja z aromo tartufov.

Dober tek.