CEKIN Frivita olje za cvrtje

jedilno rafinirano rastlinsko olje

CEKIN Frivita olje za cvrtje

jedilno rafinirano rastlinsko olje

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
Sestavine

50 % jedilno rafinirano arašidovo olje
50 % jedilno rafinirano repično olje

Značilnosti
  • nevtralen vonj in okus
  • visoka oksidacijska in termična stabilnost
  • pri temperaturi cvrenja ne ustvarja pene
  • ocvrte jedi ohranijo hrustljavost, sočnost in okus
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe 100 g
od tega:
- nasičene maščobe 12 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g
Uporaba in hramba

Olje je primerno za cvrtje  in pečenje.

Olje hranite v zaprti plastenki, v hladnem in temnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Olje za cvrtje

    Cvrenje je eden od najstarejših načinov pripravljanja hrane. V zadnjem času se izmenjujeta priljubljenost in nepriljubljenost cvrenja.  Zdravju škodljivi vplivi cvrenja so danes manjši kot nekoč, predvsem zaradi sodobnejše opreme in izdelave primernejših maščob za cvrenje, odpornih na visoke temperature.

    V našem prodajnem programu imamo na voljo kar nekaj olj, primernih za cvrenje, ki imajo nevtralen vonj in okus ter visoko oksidacijsko in termično stabilnost.

    CEKIN Frivita je sestavljena iz 50 % jedilno rafiniranega arašidovega  olja in 50 % jedilno rafiniranega repičnega olja. Pri temperaturi cvrenja ne ustvarja pene. Ocvrte jedi ohranijo hrustljavost, sočnost in okus.

    ZVEZDA olje za cvrtje je 100 % jedilno rafinirano sončnično olje z dodatkom antioksidanta.
    Pri cvrenju na površini hrane oblikuje tanek sloj, ki omejuje vpijanje maščobe. Je zelo obstojno, zato
    ga lahko uporabimo večkrat.

    ZVEZDA arašidovo olje je 100 % jedilno rafinirano arašidovo olje. Zaradi svoje sestave dobro prenaša visoke temperature, zato je odlično za cvrtje, pečenje in praženje.

    Prenesite si e-knjižico z nasveti za varno cvrenje.

     

˂
˃