ZVEZDA arašidovo olje

jedilno rafinirano

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
1 L
Sestavine

100 % jedilno rafinirano arašidovo olje

Značilnosti
  • nevtralen vonj in okus
  • izvrstna stabilnost in odpornost na visoke temperature
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe 100 g
od tega:
- nasičene maščobe 16 g
- enkrat nenasičene maščobe 64 g
- večkrat nenasičene maščobe 20 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g
Uporaba in hramba

Arašidovo olje zaradi svoje sestave dobro prenaša visoke temperature, zato je odlično za cvrtje, pečenje, praženje ter kuhanje. Uporabljamo ga tudi za pripravo hladnih jedi (solate, namazi, prelivi), mesnih jedi (perutnina in teletina), jedi iz voka in za peko slaščic.

Naravni pojav olja je, da postane pri nižjih temperaturah motno in se prične strjevati, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost. Na sobni temperaturi se olje ponovno zbistri.

Olje hranite v zaprti plastenki, v hladnem in temnem prostoru.

Označbe, nagrade, priznanja
Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Arašidovo olje

    Arašidovo olje ima zaradi svoje sestave visoko točko dimljenja, okoli 227 °C, zato je odlično za cvrtje in peko na žaru. Arašid je prepoznan kot alergen, zato olje ni primerno za ljudi, ki so alergični na arašid in izdelke iz njega. Mnoge znanstvene raziskave sicer potrjujeo, da popolnoma rafinirano arašidovo olje ni alergen, vendar pa zaradi različne stopnje občutljivosti posameznikov, še vedno ni izvzet z liste alergenov.

˂
˃