Polnjeni krofi
Sestavine:
- 500 g moke
- 35 g kvasa
- 5 g soli
- 40 g delikatesne margarine ali masla
- 40 g kristalnega sladkorja
- 4 dl mleka
- 2 jajci
- 25 g ruma
- 5 g vaniljevega sladkorja
- limonin sok
Nadev:
- 700 g vaniljevega pudinga ali vaniljeve kreme
- 160 g temnega čokoladnega obliva
Obliv:
- 300 g temnega čokoladnega obliva
- 30 g vode
- 70 g kokosove moke
Priprava:
S kvasnim nastavkom iz navedenih sestavin zamesimo fino kvašeno testo, oblikujemo krofe in jih ocvremo na vročem olju. Za nadev skuhamo vaniljev puding ali po navodilih pripravimo vaniljevo kremo. Ko se ohladi, ji primešamo stopljen temni čokoladni obliv.
Krofe razpolovimo. Na spodnjo polovico krofov s pomočjo zvezdastega nastavka nabrizgamo kremo. Za obliv raztopimo temni čokoladni obliv in mu dodamo vodo. Z njim oblijemo zgornje polovice krofov in jih nato še povaljamo v kokosovi moki ter jih pokrijemo preko spodnjih polovic.
Namig:
Za lepši videz krofe prerežite nekoliko nad venčkom.
Dober tek.