Rženi krekerji z GEA BIO semeni

Rženi krekerji s semeni

0:00
1

Sestavine:

  • 150 g ržene moke
  • 150 g pirine polnozrnate moke
  • 1 žlička soli
  • ščepec popra
  • 150 ml vode
  • groba morska sol

Priprava:

V posodo stresemo rženo in pirino polnozrnato moko. Dodamo sol in poper ter premešamo s kuhalnico. Nato dodamo vodo in GEA BIO ekstra deviško oljčno olje ter mešamo dokler moka ne posrka tekočine. Z roko na hitro pregnetemo testo, da dobimo lepljivo kepo. Pokrijemo s krpo in pustimo stati 20 minut.

Pečico segrejemo na 220°C.

Testo razdelimo na dva dela, da ga lažje razvaljamo. Eno polovico shranimo nazaj v pokrito posodo, da se ne izsuši, drugo položimo med dva peki papirja. Razvaljamo v tanek pravokotnik, primeren za pekač. Zelo pomembno je, da testo razvaljamo čim tanjše. V kolikor bo predebelo, krekerji ne bodo hrustljavi.

Razvaljano testo premažemo z vodo in posujemo z GEA BIO bučnimi semeni in GEA BIO sončničnimi semeni ter rahlo solimo. Z valjarjem gremo nežno čez semena, da jih nekoliko potisnemo v testo. Z nožem testo narežemo na kvadrate, trikotnike, rombe, pentagrame in ostale poljubne geometrijske oblike.

Peki papir preložimo na pekač in krekerje pečemo med 10-12 minut. Vzamemo iz pečice in pogledamo ali so vsi hrustljavi.

Pečene preložimo na rešetko in počakamo, da se ohladijo. Nato ponovimo vse skupaj še z drugim delom testa.

Krekerje postrežemo z vašim najljubšim namazom. Mi vam priporočamo hiter tunin namaz.

Recept je z nami delila Klavdija Kokalj @sladkepetke 

Dober tek!