Štajerska solata z bučo in sirnimi kroglicami s semeni
Sestavine:
Za solato potrebujemo:
- 4 pesti opranega narezanega radiča
- 3 žlice GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1 strok česna
- 1/2 žličke soli
Za pripravo buče:
- 1/3 manjše hokaido buče
- 1 žličko soli
- 1/2 žličke popra
- 1 žličko mletega česna
- 3 žlice Gea BIO ekstra deviškega oljčnega olja
Za sirne kroglice:
- 4 žlice nepasirane skute
- 1/3 žličke soli, poper
- 1 žlico GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja
- 4 žlice Gea bio mešanice semen
Priprava:
Pisan radič, najbolje domač, narežemo in operemo. Začinimo ga s soljo, dodamo Gea Štajersko prekmursko bučno olje, jabolčni kis in sesekljan strok česna.
Skuto zmešamo s soljo, poprom, žlico GEA BIO mešanico semen in žlico Gea Štajersko prekmurskega olja. Oblikujemo kroglice, velikost oreha, ki jih povaljamo v preostanku semen.
Bučo narežemo na tanjše krhlje (buče ne lupimo) in na ponvi segrejemo GEA BIO ekstra deviško oljčno olje. Bučne krhlje v posodi zmešamo s soljo, poprom in mletim česnom, da se malce marinirajo. Pečemo jih na teflonski ponvi najprej na visokem ognju, da se dobro popečejo z obeh strani, nato pa na mediumu pečemo še 5 minut na vsaki strani, da se zmehčajo.
Začinjeno solato okrasimo s kroglicami in bučnimi krhlji, zraven pa lahko postrežemo še rezino ali dve popečenega kruha s semeni.
Dober tek!
Recept je pripravila @mamakuha.si