Štajerska solata z bučo in sirnimi kroglicami s semeni

0:30
2

Sestavine:

Za solato potrebujemo:

  •  4 pesti opranega narezanega radiča
  • 3 žlice  GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke soli

Za pripravo buče:

Za sirne kroglice:


Priprava:

Pisan radič, najbolje domač, narežemo in operemo. Začinimo ga s soljo, dodamo Gea Štajersko prekmursko bučno olje, jabolčni kis in sesekljan strok česna.

Skuto zmešamo s soljo, poprom, žlico GEA BIO mešanico semen in žlico Gea Štajersko prekmurskega olja. Oblikujemo kroglice, velikost oreha, ki jih povaljamo v preostanku semen.

Bučo narežemo na tanjše krhlje (buče ne lupimo) in na ponvi segrejemo  GEA BIO ekstra deviško oljčno olje. Bučne krhlje v posodi zmešamo s soljo, poprom in mletim česnom, da se malce marinirajo. Pečemo jih na teflonski ponvi najprej na visokem ognju, da se dobro popečejo z obeh strani, nato pa na mediumu pečemo še 5 minut na vsaki strani, da se zmehčajo.

Začinjeno solato okrasimo s kroglicami in bučnimi krhlji, zraven pa lahko postrežemo še rezino ali dve popečenega kruha s semeni.

Dober tek!

 

Recept je pripravila @mamakuha.si